Referenser - Kolla in våra tidigare jobb! - Ankarberg Bygg
15012
page-template-default,page,page-id-15012,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

REFERENSER

Soldäck vid Vättern

Underbart läge vid vattnet! Däcket är byggt i lärk, vilket ger den fina färgen. Tomten rätades upp med hjälp av L-stöd i betong vilket gjorde att man fick en mer användbar trädgård med gräsmatta upptill och soldäck vid vattnet.

Renovering av villa, Ekebyborna

Ett vackert hus har fått en ny fasad. Vi bytte även ut fönster och altandörr och satte in nya från Dalafönster.

Uterum Duvedal

Stor härlig terass uppförd med inglasad del. Glaspartierna kommer från Glasmästar´n.

A-Hus, Södra Freberga

Tillsammans med A-Hus byggdes detta hus. Utsökta detaljer när det kommer till inredning och ytskikt.

Under arbetet med huset utökades gruppen med duktiga samarbetspartners inom måleri och vvs.

Hus från Arvesund, Södra Freberga

På uppdrag av Arvesund Living AB har vi uppfört 11 hus i Södra Freberga. Husen liknar varandra utvändigt men kunden har gjort individuella lösningar invändigt. Ljusa och rymliga hus med fin utsikt mot golfbanan.

Vi tar hand om allt snickeri från stomresningen till inflyttning. Underbart med duktiga samarbetspartners inom måleri, VVS, el och plattsättning.

Friggebod Bromma

Här byggde vi en friggebod med härlig utsikt över Vättern. 15m2 stor blev den och är tänkt att rymma två st våningssängar.
Fönster och dörr från Ankarberg Bygg.

Terrass Borgmästargatan

Vi rev den gamla uteplatsen och byggde en lite större. Under terrassen hängde vi upp ett plåttak och hängränna. Det blev en bra yta att förvara ved, cyklar mm.

Takbyte, både på villa och lada.

Byte av tak samtidigt som vi förlängde takutsprång och takfot för att skydda fasaden.

Utbygge i Varv

Huset byggdes ut med ca 65 m2. Där finns plats för en hall, ett sovrum och ett stort härligt vardagsrum med högt i tak. Sockeln murades upp med Leca. Vi återfyllde innan vi isolerade och gjöt plattan. Väggar och tak byggdes upp innan det var dags att ta upp hålet i gamla ytterväggen mellan köket och nya delen.

BADRUM

Vintertid bygger vi ofta badrum. Vi går fortlöpande kurser för att bygga på ett säkert sätt enligt branschens regler vad gäller tätskikt och konstruktioner. Här kommer några bilder på de badrum vi gjort.

Gäststuga Fossala

Total renovering av ett gammalt grishus. Nytt tak, nya väggar, nytt golv, nytt badrum, nytt växthus, ja det mesta är nog upprustat på detta hus! Golvvärme i gästrummet och växthuset.

Utbygge Marieberg

Utbygge av en villa som gav en härlig rymd i vardagsrummet. Gjuten platta med golvärme. Stora fönsterpartier ger mycket ljus. Den bärande ytterväggen revs och ersattes med en ca 600 kg tung stålbalk. Tur att vi har starka grabbar!

Takbyte Kärrsjö

Taket läckte på flygeln. Vi rev det gamla taket och förstärkte med oljehärdad masonite. Taket rätades upp innan nytt Vittinge-tegel lades på.

Fönsterbyte

Byte till riktiga träfönster från Dalafönster.  Treglaskassetter med riktigt bra värden.Ljust och fräscht. Det blir även tyst och lugnt med moderna fönster.

Terrass vid Boren

Nytt golv och staket på uteplatsen.

Fönster- tak- och panelbyte

Här gjorde vi en total ansiktslyftning av hela huset. Nya fönster från GIS. Ny takplåt från Planja. Tilläggsisolering väggar och ny Z-panel.

Panelbyte Kärsby

Ny panel och en ny trapp mot vattnet. Altanstaketet byttes mot ett nytt.

Gäststuga Nässja

Det här huset var från början ett hönshus. Nu renoverat till en mysig gäststuga.
Nytt bjälklag och golv, nya innerväggar och tak. Ett sovloft byggdes och i halva stugan är taket öppet upp till nock.

Badrum och källare Österstad

Nytt badrum i källaren. Alla ytterväggar i badrummet och övriga källaren tilläggs-isolerades med lättbetongblock. Mellan blocken och den gamla väggen fyllde vi med EPS-betong. Insidan putsades sedan.

Takbyte Borghamn

Det gamla uthuset behövde ett nytt tak. Vi ersatte det gamla tre-kupiga teglet med ett tvåkupigt lertegel. Nytt underlag och ny läkt. Vindskivor och plåtar byttes också ut,

Soldäck Borensvägen

Här byggde vi ett stort och härligt soldäck på ca 70 m2. Grävningen löste TBR Power. Med den sköna utsikten över Boren blir det här en plats för många soldagar och grillkvällar.

Fasadbyte Hästhagsgatan

Den gamla panelen hade gjort sitt. Vi spikade upp en ny Z-panel, grundmålad från fabrik. Ett bra sätt att spara målningsjobb. Det nya avvattningssystemet i AluZink kommer att passa bra mot den grå fasaden.

Badrum Göteborg

Tätskikt och kakling av två badrum, en tvättstuga och ett apparat-rum.

Terrass Akacialiden

Den gamla betongytan fick en ansiktslyftning. Drygt 2000 plattor senare såg golvet ut så här. Nya vattenrännor och snygga granitskivor i stället för trä.

Entré Missionshus

En uppfräschning av entré och kapprum. Ytterväggen flyttades ut och en innervägg revs för att öppna upp ett stort och rymligt kyrktorg. Vi monterade en ny måttbeställd betongtrapp.

Garagebygge i Nykvarn

Ibland får man bege sig utanför Östergötlands gränser. I det här fallet Nykvarn utanför Södertälje.

Ett stort och rymligt garage och carport i samma stil som boningshuset. Inredd övervåning på ca 40 m2. Väggarna byggdes hemma i Motala, för att sedan fraktas på trailer upp till bygget. Arbetet gick enligt planerna och en vecka senare var garaget klart utvändigt.

Vinkällare

Här putsade vi upp ett valv i ett gammalt hus. Önskemålet var att behålla den gamla stilen. För att få en effektfull belysning tog vi hjälp av Lollo Adamovic’, ljusdesigner hos Adams Elservice.